Superheldenbox als dankjewel voor alle zorgmedewerkers

Dag van de Verpleging startpunt initiatief vrijwillige KLM'ers

Alle medewerkers die in de ouderenzorg werken bedanken, dat wil Blauw Helpt, de vrijwilligerspool van KLM-medewerkers. Door de coronacrisis zitten ze noodgedwongen thuis en stelden ze superheldenboxen samen. De eerste superheldenboxen worden op 12 mei, de Dag van de Verpleging, overhandigd aan zorgmedewerkers van zorgorganisatie De Rijnhoven in Harmelen. Er zijn honderden boxen gedoneerd voor alle medewerkers van verpleeghuizen in Nederland. Samen met ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties en de vrijwilligers van Blauw Helpt worden de boxen de komende weken in heel Nederland bezorgd.

Koekjes def

Superheldenbox

Al 44 jaar levert Punselie koekjes aan de KLM. ‘Nu er nauwelijks gevlogen wordt wilde Ronald Punselie op een andere manier een steentje bijdragen’, vertelt initiatiefnemer Luc Aughuet van Blauw Helpt. Een nieuwe bestemming voor de stroopkoekjes was snel gevonden: de zorg. ‘Mijn moeder werkt in de ouderenzorg, een sector die hard is getroffen door het coronavirus. De afgelopen weken zien we dat er veel hartverwarmende initiatieven zijn voor de bewoners, maar nog niet voor medewerkers. Dat bracht ons op het idee van de superheldenbox.’

Enthousiast en blij

Nanny Koetsier werkt als verzorgende bij zorgorganisatie De Rijnhoven. Zij is, als moeder van initiatiefnemer Luc Aughuet, minstens zo enthousiast over dit initiatief. ‘Iets kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen, dat is voor mij het belangrijkste’, zegt zij. ‘Het is fijn om te weten dat ons werk gezien en gewaardeerd wordt.’ Ook Trudy Prins, lid van de ActiZ themacommissie Arbeid en bestuurder van De Rijnhoven, is blij met het gebaar. ‘De afgelopen weken hebben zorgmedewerkers continu ‘aan’ gestaan. Onder moeilijke omstandigheden hebben ze met veel flexibiliteit, creativiteit en professionaliteit de zorg voor kwetsbare cliënten mogelijk gemaakt. Voor ons en onze cliënten zijn zij zeker superhelden. En zij verdienen het om in het middelpunt te staan. Niet alleen op 12 mei, maar ook op andere dagen.’

Florence Nightingale

12 mei is de Dag van de Verpleging. Het is de geboortedag van Florence Nightingale, de verpleegkundige die wereldberoemd werd door haar inzet voor gewonden tijdens de Krimoorlog tussen 1853 en 1856. Mensen of bedrijven die de superheldenbox een warm hart toedragen, kunnen zich melden bij Blauw Helpt via www.blauwhelpt.nl.